top of page

De Japanse trend in Nederland: Mochi Cakejes

Waarschijnlijk heb je het al eerder zien liggen bij de toko: gekleurde balletjes omringd door poedersuiker. Dit is niets anders dan de heerlijke Japanse snack Mochi (spreek uit: moh-tsjie)! Momenteel ook erg populair in Nederland, want de mochi’s zijn goddelijk lekker!

YP _photographer/Shutterstock
YP _photographer/Shutterstock

Deze typische Japanse zoetigheid is een unieke ervaring om te eten, maar wat is het nou precies? Mochi is traditioneel gezien een rijstcake, maar niet te vergelijken met de normale cake die wij kennen. Het wordt namelijk gemaakt van een speciaal soort kleefrijst welke eerst tot poeder (meel) wordt vermalen. Vervolgens wordt dit meel gestoomd of gekookt en wordt geplet tot het een plakkerige en gladde deeg wordt. Uiteindelijk wordt het deeg gevuld met verschillende bijzondere vullingen.


De meest traditionele mochi heeft een zoete rode bonen vulling, maar vaak zie je ook andere varianten. Denk aan mochi gevuld met een fruitvulling of een mochi met bubble tea vulling. Zo hebben de meeste regio’s een eigen unieke specialiteit.


Deze heerlijke mochi snack wordt voornamelijk gegeten met de Japanse jaarwisseling, zoals wij oliebollen eten. Echter kan je mochi’s het hele jaar door verkrijgen in allerlei varianten en vullingen en staan ze bijna op alle menukaarten: als tussendoortje, snack of dessert.

Afbeelding: finedininglovers.com
Afbeelding: finedininglovers.com

Ook in Europa is mochi een populaire snack geworden. De mochi’s zijn inmiddels ook in Nederland te verkrijgen bij The Candy Corner. The Candy Corner biedt verschillende Japanse snacks waaronder verschillende smaken mochi’s. De keuze aan mochi’s is zeer breed bij The Candy Corner Amsterdam. Zo bestaat het assortiment uit Mochi Red Bean, Mochi Fruit, Mochi Green Tea, Custard Mochi Kiwi en veel meer!


Ben jij ready voor deze unieke Japanse ervaring?

Kommentare


bottom of page